Entre nous

Jos Benders en radio verloofden zich in 1971, toen hij startte bij Radio Radboud in Nijmegen. Binnen een jaar verhuisde hij naar ROZ (tegenwoordig L1). Ondertussen leerde hij Felix Meurders kennen (met wie hij nog altijd goed bevriend is). In Meurders ontmoette Jos een grote inspirator. Hij liep stage bij het NOS-journaal, werkte voor NCRV Hier & Nu radio en NOS Radio 1. Door zijn leven als dokter moest hij soms wat afstand nemen van het medium, totdat hij gepolst werd als TV-presentator voor TV8. Hij werd de eerste nieuwslezer van het station (dat later met ROZ-opvolger Omroep Limburg fuseerde tot het huidige L1).

De liefde voor Frankrijk bij radiomaker Jos Benders resulteerde in het programma 'Entre nous', dat sinds begin 2021 wordt uitgezonden door LRL-radio vanuit Lanaken en vanaf nu ook elke zaterdagmiddag (12-13u) en tijdens de herhaling op woensdagavond (22-23u) bij RTV Maastricht te beluisteren is.

In 'Entre nous' brengt Jos elke week Franse chansons en interviews. Voor de hommages aan bekende artiesten zorgt Paul Boerboom. De techniek is in handen van John Klinkenberg.