Petitie van zwembadmedewerkers; gesprek met gemeente verloopt teleurstellend

Afgelopen week hebben Maastricht Sport medewerkers van het Geusselbad hun petitie ‘Ik red jou, red jij nu mij?’ aangeboden aan wethouder Hubert Mackus. De actie was gestart omdat de personeelsleden van het zwembad vinden dat zij een gelijkwaardig loon zouden moeten verdienen ten opzichte van collega's van Maastricht Sport die elders werken.

Het zwembadpersoneel valt op dit moment niet onder de gemeente-CAO, maar onder de zwembad-CAO. Dat houdt in dat zij ten opzichte van andere Maastricht Sport collega's onder meer twintig procent minder salaris verdienen en geen toeslag krijgen voor bijvoorbeeld weekenddiensten. De petitie is 1468 keer getekend.

‘Geen geld’
Na overhandiging van de petitie waren er gesprekken met de gemeente. Die verliepen - zo melden de zwembadmedewerkers aan RTV Maastricht - evenwel nog niet naar tevredenheid. Het gemeentebestuur heeft het personeel laten weten geen andere CAO te gaan hanteren en dat er simpelweg geen geld voor is. Wil men meer loon, dan zou dit alleen kunnen als de omzet wordt verhoogd en de kosten verlaagd.

Teleurstelling
De zwembadmedewerkers stellen het allemaal erg teleurstellend te vinden. Zij zijn in overleg met vakbond FNV en beraden zich hoe nu verder. Werkonderbreking en staking horen tot de mogelijkheden, zo meldt men.