Zwaarbevochten zege MVV op hekkensluiter Dordrecht

MVV heeft de vijfde overwinning binnen. De Sterrendragers waren met 2-1 te sterk voor Dordrecht, dat daarmee op de laatste plaats blijft staan.

Na twintig minuten had MVV een behoorlijk gat geslagen met Dordrecht. De ploeg van Klaas Wels stond toen al met 2-0 voor. N'Telo met een intikker van dichtbij en Remans, die de bal koel langs de keeper speelde, hielpen MVV aan die marge.

Waar de Geusselt zich opmaakte voor een schietshow van de thuisploeg, was het Dordrecht dat de handschoen vanaf toen oppakte. Met veel energie drukte de nummer laatst MVV flink achteruit. Een aantal keer hield goed keeperswerk van MVV-goalie Nijhuis de nul op het bord. De doelman was vijf minuten voor rust toch verslagen. Uit een hoekschop kon N'Diaye vrij inkoppen: 2-1.

Na de pauze kreeg MVV de controle over de wedstrijd maar niet heroverd. Het bleef Dordrecht dat de beste kansen bij elkaar speelde. Met hangen en wurgen bleven de Maastrichtenaren overeind. De rode kaart van Suray (Dordrecht), na het agressief omduwen van Remans, hielp daar zeker bij.

MVV staat na elf duels op een twaalfde plek met vijftien punten.