Zuyd Hogeschool derde in ranglijst Keuzegids

Zuyd Hogeschool is in de Keuzegids hbo 2022 op de derde plaats geëindigd in de ranking van grote hogescholen. Veertien opleidingen van Zuyd behoren daarbij qua kwaliteitsscores binnen hun categorie tot de top 3 van Nederland.

Negen van deze opleidingen hebben het predicaat ‘Topopleiding’ toegekend gekregen. Het betreft de opleidingen Built Environment, Mens & Techniek | Biometrie, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Theater, Docent Muziek, Verloskunde, Ergotherapie, Logopedie en Vaktherapie.

Luc Verburgh, voorzitter College van Bestuur van Zuyd: “Het is mooi om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van studenten zichtbaar wordt in een podiumplek als een van de beste hogescholen in Nederland. Dit bevestigt dat het ons lukt om betrokkenheid én kwaliteit te combineren en is de verdienste van al onze studenten en collega’s.”

De bekendmaking volgt op een herberekening door de Keuzegids. Instellingen die tot de grote hogescholen behoren, bieden opleidingen aan in minimaal negen van de tien studierichtingen uit de Keuzegids. In totaal behoren veertien hogescholen tot de categorie grote hogescholen. Zuyd deelt in deze categorie het podium met Avans Hogeschool (Brabant) en Hogeschool Windesheim (Flevoland en Gelderland). De ranking van hogescholen is gebaseerd op de opgetelde scores van opleidingen.

Het onderwijs in de stad doet het wat aanbevelingen betreft goed. Eerder eindigde de universiteit uit onze stad al plek 3 in de keuzegids van universiteiten.