Zuyd Hogeschool behoort wéér tot de top drie beste hogescholen

De Limburgse scholengemeenschap Zuyd Hogeschool heeft weer de derde plaats behaald binnen de 'ranking' van de Keuzegids HBO 2023 met verschillende opleidingen. Zeven van deze opleidingen kwalificeerden zich als 'Excellent' en kregen het kwaliteitszegel 'Topopleiding' toegekend.

Voor studenten die op dit moment al druk bezig zijn met het kiezen van een vervolgstudie kan de Keuzegids HBO 2023 een handje helpen. In eerdere edities van de gids kwam Zuyd Hogelschool goed uit de verf, en ook dit jaar zijn de beoordelingen van de opleidingen erg goed. 

De helft van de in totaal 38 beoordeelde opleidingen eindigden in de top 3 van hun categorie. Hiermee scoren de hogescholen één van de hoogste percentages, van alle hbo-instelingen die de keuzegids heeft beoordeeld. Dat komt mede doordat er zeven opleidingen als topopleidingen werden verkozen; Docent Muziek, Ergotherapie, Fysiotherapie, Logopedie, Mens Techniek - Biometrie, Theater en Verloskunde. In de rangschikking van deze opleidingen kregen de vestigingen van Zuyd Hogeschool een oordeel van 75 punten of hoger. Daarmee behoort de betreffende opleiding tot de beste van Nederland.

Volgens de voorzitter van het College van Bestuur, Luc Verburgh, heeft Zuyd Hogeschool dit volledig te danken aan alle studenten en collega's. ''Het is goed om te zien dat onze passie voor de ontwikkeling van onze studenten en focus op de kwaliteit van het onderwijs wederom tot uiting zijn gekomen in een podiumplek.''

Zuyd Hogeschool deelt het podium met Avans Hogeschool (Noord-Brabant) en Hogeschool Windesheim (Overijssel en Flevoland).