Zuiderlicht wint goud bij European Design Award

Maastrichts Designbureau Zuiderlicht heeft afgelopen weekend bij de uitreiking van de European Design Awards in Tallinn, Estland, de gouden award gewonnen in de categorie Product Catalogue. 

Het Maastrichtse Zuiderlicht - waar zo'n 20 mensen werken aan branding, strategie, webdevelopment,communicatie, technologie en design - won de prijs voor design en realisatie van de catalogus ‘Obsessed with details’ voor Formani, een wereldwijd opererend merk gespecialiseerd in luxe bouwbeslag met hoofdkantoor in Maastricht.

Catalogus

Zuiderlicht werkt op meerdere manieren samen met Formani aan hun merk en bedacht ook hun motto: ‘Geobsedeerd door details’. De woorden belichamen wat het Nederlandse bedrijf doet, van product tot proces, van strategie tot service. In de nieuwe catalogus voor architecten, interieurontwerpers en wederverkopers maakte Zuiderlicht daarom van de producten van Formani ‘helden’: door ze te fotograferen als juwelen heeft men getracht de ontwerpdetails en het vakmanschap zo zichtbaar mogelijk te maken. Ook bracht men het verhaal achter de producten in beeld, van het ontwerp tot het fabricageproces.

European Design Awards

De European Design Awards worden al sinds 2007 uitgeroepen om de kwaliteit van Europees communicatiedesign te tonen, te vieren en te bevorderen.  De organisatie hoopt ermee Europese ontwerpers elkaar te laten ontmoeten, om hun werk te vergelijken, elkaar te inspireren en een netwerk op te bouwen.