Zorgen over parkeren op afstand-beleid

Parkeren op afstand moet ook echt op afstand plaatsvinden, dat is de boodschap aan de gemeente van een aantal buurtnetwerken en organisaties.

Milieudefensie Maastricht, Fietsersbond Maastricht, Buurtbalans en de buurtnetwerken van Brusselsepoort en Limmel maken zich druk over de Park+Ride-voorzieningen die zich volgens hen niet voldoende aan de rand van de stad bevinden. Hierdoor worden buurten nabij de A2, Noorderbrug en Kennedybrug zoals de Ravelijn, Limmel, Brusselsepoort en Bosscherveld te zwaar belast door parkeerdruk, onveiligheid en gezondheidseffecten. Effecten die volgens hen zelfs al vanaf 1000 meter afstand van een drukke weg meetbaar zijn.

Daarnaast voorspellen ze dat dat de P+R’s die er mogelijk komen tussen de binnenstad en de buitenwijken in de toekomst te klein blijken en dan weer afgebroken worden. Zoals bijvoorbeeld een mogelijk parkeerterrein op het Tregaterrein. Een betere optie zou het uitbreiden van P+R Noord en het parkeren aan de Nieuwe Limmelderweg zijn, aldus de partijen.

De gemeenteraad zal op 19 oktober het parkeren op afstand beleid behandelen.