Zoektocht naar stadsprins gestart

Carnavalsvereniging ‘De Tempeleers’ is de zoektocht gestart naar 'Ziene Hoege Hoeglöstegheid 2022'.

De nieuwe stadsprins moet verbonden zijn  met de Maastrichtse Vastelaovend, aantoonbaar beschikken over uitstekende (mondelinge) vaardigheid in het Maastrichts dialect en woonachtig zijn in de provinciehoofdstad. Dat laten de Tempeleers in oproep weten.

In verband met eventuele coronamaatregelen werken de Tempeleers een rood, geel en groen scenario uit. De voorbereidingen van de vereniging zijn inmiddels in volle gang, waarbij wordt uitgegaan van het ‘groene’ scenario. “Wij bereiden het seizoen voor op ‘groen’, waarin alle activiteiten doorgaan zoals wij dat gewend zijn. Mocht te zijner tijd blijken dat het (nog) niet kan, doen wij aanpassingen en schalen af naar een geel of rood scenario,” aldus deTempeleers in een reactie. 

De nieuwe stadsprins is de opvolger van Luc d'n Twiede die in 2020 de scepter zwaaide tijdens carnaval in Maastricht. Vanwege corona besloot de stadscarnavalsvereniging afgelopen jaar geen stadsprins uit te roepen .Dit besluit namen de Tempeleers midden oktober, ze staakten toen de zoektocht die dat jaar een maand eerder startten.

Zie ook: Geen nieuwe stadsprins komend carnavalsseizoen

Aanmelden kan tot 11 november 2021.