Zangformatie Comsi Comsa houdt er mee op

De Maastrichtse zangformatie Comsi Comsa, de laatste jaren vaste klant bij de ‘oetverkeezing vaan ‘t vastelaovendsleedsje vaan Mestreech’, houdt na 11 jaar op te bestaan.

‘Ik heb altijd gezegd dat ik zou stoppen met zingen als ik 60 jaar zou worden. Ik ben nu 61 en heb met mijn carrière bij de Wieker Hofzengers in totaal 27 jaar op het podium gestaan. Het is goed geweest. En Jo heeft aangegeven dat hij ook zou stoppen als ik stop”, zegt John Wijnands, mede grondlegger van het kwartet.

Elf jaar geleden startte Comsi Comsa met naast John en Jo ook nog Peter en Linda. Deze laatste moest vanwege gezondheidsredenen afhaken. Monique van Wunnik is sinds 2018 bij de formatie, Eveline Wilmes volgde een jaar later.

Wijnands noemt het 11-jarig bestaan ook een mooi moment om te stoppen: “We hadden al vorig jaar oktober het besluit genomen, maar wilden dit 11e seizoen als Comsi Comsa nog samen afsluiten”.

Comsi Comsa was jaren geleden ook mede-initiatiefnemer voor de Brand Beer Binnenste Boetezitting en de uitreiking van ‘t Lèneke, de prijs voor de ‘vastelaovends-vrijwilliger’ van het jaar als hommage aan Lenie Menten.

De beide dames van het stoppende kwartet, Monique en Eveline, zongen overigens afgelopen seizoen nog mee met De Jatsers, de Maastrichtse halve finalist van het LVK. Daarnaast zingen beiden nog in een kerkkoor.