Xavier Maassen zegeviert in Barcelona

Autocoureur Xavier Maassen heeft afgelopen weekend in Barcelona een race in de Porsche Carrera Cup Benelux op zijn naam geschreven. Het is zijn eerste winst sinds 2018. De 42-jarige Maassen won de tweede wedstrijd van het weekend, na tijdens de eerste race als derde over de streep te komen. 

Toch bleef zijn podiumplek in de eerste wedstrijd niet staan. Door een verkeerde inhaalpoging werd Maassen teruggezet naar de elfde plaats. “Ik had geen zin om zonder poging als vierde over de meet te komen. Op het eind heb ik nog eens geprobeerd Rik Koen in te halen en jammer genoeg liep het fout.”

Zijn overwinning in de tweede race maakte die teleurstelling echter meer dan goed. “Ik kon aanpikken bij de leider en zijn tempo goed beantwoorden. Gedurende de wedstrijd bracht mijn crew mij op de hoogte van een kleine tijdstraf voor de leider, waarna ik zelf geen risico’s meer heb genomen. We wisten dat de zege voor ons was en hebben een foutloze race afgewerkt. Een fantastisch gevoel om voor het eerst sinds 2018 weer te winnen, zeker als je ziet hoe jong mijn tegenstanders zijn!”

Xavier Maassen is na deze resultaten vijfde in de Porsche Carrera Cup Benelux. Hij kan nog vierde worden, afhankelijk van de uitslagen tijdens de laatste wedstrijden in Hockenheim op 8 en 9 oktober.