Xavier Maassen sluit vervelend race-seizoen af

De Maastrichtse autocoureur Xavier Maassen heeft afgelopen weekend het seizoen waarin gestreden werd om de Porsche Carrera Cup Benelux, in mineur afgesloten.

Tijdens de twee sprintwedstrijden van 30 minuten op het F1-circuit van Hockenheim viel de tweevoudig Porsche-kampioen in de eerste race uit door een aanrijding en werd hij op zondag in de tweede race als 8e afgevlagd.

Xavier Maassen: “Na moeilijke kwalificaties, waarin ik ook het verschil merkte met die rijders die voorafgaand aan het weekend waren komen testen, nam ik een goede start van de eerste race. Ik kon meteen wat plaatsen goedmaken en in de lange rechte lijn naar de beruchte haarspeldbocht zat ik in een dubbele slipstream, van twee van de titelpretendenten. We gingen dus met drie richting de hairpin en voor ons was er Jan Lauryssen, die zijn lijn hield en ik kon hem helaas net niet ontwijken. De gevolgen van de aanrijding waren vooral voor Huub van Eijndhoven die ook in de kleuren van #TeamPGZ rijdt, zeer dramatisch, want hij moest opgeven met een gebroken stuurstang. Ik wil echt benadrukken dat het in geen enkel opzicht mijn intentie is geweest om Jan te raken en daarmee ongewild ook Huub uit te schakelen. Ik diende overigens ook op te geven en liet alweer een nulresultaat noteren.”

Op zondag stond de slotrace van het seizoen op het menu en als gevolg van de aanrijding op zaterdag, kreeg Xavier Maassen nog vijf plaatsen gridpenalty. Maassen nam een goede start vanaf de twaalfde plaats, maar meer dan een achtste plaats zat er niet in. 

Xavier Maassen: “Dit was het einde van een moeilijk seizoen waarin we alles gekend hebben: Covid, een zware aanrijding, naweeën van een vaccin en dit mentaal, zware slotweekend. Het lijkt wel of heel dit seizoen in een soort van moeilijke versnelling is blijven steken. Enkel mijn dubbele poleposition van Zandvoort is een lichtpunt geweest. Ik ga, denk ik, dit seizoen heel snel in mijn archiefkast opbergen en voluit beginnen werken aan het seizoen 2022.”