Xavier Maassen benoemd tot ambassadeur Make-A-Wish Nederland

Maastrichts autocoureur Xavier Maassen is vrijdag bij het afsluiten van het raceseizoen in het Porsche Centrum officieel benoemd tot ambassadeur van Make-a-Wish Nederland, organisatie die wensen van zieke kinderen laat uitkomen.   

Xavier Maassen maakte als kind mee dat zijn zusje overleed aan een hartafwijking en ervoer toen zelf wat een impact dit had op het gezin. Om dit leed bij anderen wat te verzachten zet hij zich al langer in voor Make-A-Wish. Al jaren bezorgt hij kinderen met ernstige, soms levensbedreigende ziektes onvergetelijke momenten door ze te ontvangen op het racecircuit en ze te behandelen als VIP. Verder organiseert hij autorally’s waarvan een deel van de opbrengst naar Make-A-Wish gaat en draagt zijn raceauto, een Porsche GT3 de naam van de organisatie.

Vanaf dit weekend heeft Make-A-Wish Xavier Maassen officieel als ambassadeur benoemd. Hanneke Verburg, directeur van Make-A-Wish is er blij mee: “ Vanaf nu gaat Xavier ons helpen met het vervullen van alle race wensen die bij ons worden aangemeld. Door onze krachten te bundelen kunnen we nog meer impact maken voor ernstig zieke kinderen en hun gezinnen”. Maassen zelf voelt zich trots “Geweldig om deze erkenning te krijgen na onze inzet voor dit mooie goede doel. Het geeft een extra boost om nog meer te doen voor deze kinderen. Ik ben dankbaar dat ik dit mag doen.”

Make-A-Wish Nederland, dat geheel afhankelijk is van donaties van particulieren en bedrijven kan de hulp van ambassadeurs goed gebruiken, zij kunnen de organisatie meer zichtbaarheid geven. Eerder werden ook Wendy van Dijk, Pia Douwes en Ruben Nicolai benoemd.