Wonen op het Tregaterrein, hoe gaat dat eruitzien?

Op het Tregaterrein komen definitief woningen, zoveel is bekend. Maar hoe dat precies gaat uitzien, daarvoor konden bewoners van Limmel voor de eerste keer gisteravond terecht in het Kapelaan Lochtmanhuis, ook in Limmel. Daar werd de zogeheten Gebiedsvisie gepresenteerd. 

Gebiedsvisie

Een gebiedsvisie is om maatschappelijk en politiek draagvlak te creëren. Een gebiedsvisie vormt een globaal kader voor de ontwikkeling van een gebied of zone. Een gebiedsvisie kan de uitgangspunten formuleren voor een later op te stellen bestemmingsplan.

Feedback bewoners wordt meegenomen

Hoewel de gebiedsvisie eerder tot stand kwam in samenspel met verschillende partijen en het Buurtnetwerk Limmel, hebben de bewoners nog niet de kans gehad om erop te reageren en eventuele op- of aanmerkingen, vragen of suggesties te formuleren. Deze feedback zal vervolgens door ambtenaren worden meegenomen. Uiteindelijk zal op 12 juli door de gemeenteraad worden besloten welke kleine aanpassingen definitief worden in de gebiedsvisie. Dan kan er een bestemmingsplan komen. Hoewel er hier en daar ook wat zorgen waren, waren de reacties van de aanwezigen over het algemeen erg positief en is men vooral blij dat de langgekoesterde droom van de wijk voor woningen eindelijk in vervulling gaat.