Wonen Limburg koopt 52 studentenwoningen

Onlangs is Wonen Limburg eigenaar geworden van 52 studentenwoningen in Maastricht. De eerdere eigenaar, Stichting Think Tank, heeft besloten het studentengebouw 'ThinkTank' aan de Adelbert van Scharnlaan 200 te verkopen aan de woningcorporatie. 

De voornaamste aanleiding voor aankoop is de groei van behoefte aan betaalbare en passende studentenhuisvesting in Maastricht. Daarnaast heeft Wonen Limburg ook al eerder goede ervaringen opgedaan met studentenwoningen door het aanschaffen van het Wauwhaus bij de Kennedybrug. ‘’Veel van het aanbod studentenwoningen in Maastricht is particulier. De gemeente ziet voor woningcorporaties een nadrukkelijke rol weggelegd in studentenhuisvesting. Ik ben verheugd dat we als Wonen Limburg aan die wens invulling kunnen geven,’’aldus René Clement, directeur vastgoed van Wonen Limburg. 

De woningen

Het schoolgebouw aan de Adelbert van Scharnlaan is in 2019 door Stichting Think Tank gerenoveerd en ingrijpend verbouwd. De oppervlakte van de eenheden/ studio’s varieert van 20 vierkante meter tot 50 vierkante meter. Daarnaast liggen de studio’s op een ideale locatie. Vanwege de nabijheid van meerdere studentencomplexen, het treinstation Maastricht Randwyck (op fietsafstand), de bushaltes Scharnerweg en Akersteenweg, voorzieningen zoals supermarkten en sportplekken, zal deze stap bijdragen aan het inzetten op studentenhuisvesting met een passende prijs-kwaliteitverhouding. Het operationeel beheer blijft uitbesteed aan Ruijters Vastgoedbeheer, de huidige beheerder van het pand.