Wisselingen bij GroenLinks: Krabbendam stopt als raadslid

Gert-Jan Krabbendam gaat niet verder met zijn werk als raadslid namens GroenLinks. De voormalig wethouder rekende op nog een termijn in het stadsbestuur na de verkiezingen. Maar omdat andere partijen een samenwerking met GroenLinks niet zagen zitten, ging een streep door dat voornemen.

Krabbendam denkt dat zijn lidmaatschap van de gemeenteraad niet te combineren valt met een nieuwe uitdaging op werkgebied die hij snel hoopt te vinden. "Uiteindelijk was voor mij doorslaggevend dat ik in juli een schitterend afscheid heb gehad: mooier dan dat zal het voor mij niet meer worden in de Maastrichtse politiek. Ik heb met andere woorden mijn hoogtepunt in de Maastrichtse politiek bereikt. In plaats van (ver) na mijn hoogtepunt te stoppen, is het daarom nu juist tijd voor mij om het uitzicht te benutten, mijn horizon te verleggen naar de volgende top en het pad op te gaan dat daar naartoe leidt."

Naast Krabbendam legt ook Saskia Hermens haar raadswerk neer. Zij gaat aan de slag voor de gemeente Valkenburg. Mark Mülders en Coen van der Gugten nemen de twee vrijgekomen zetels van GroenLinks over.