Zeven finalisten MVK bekendgemaakt

In gemeenschapshuis De Klaekeburg te Heugem zijn vanmiddag de zeven liedjes bekendgemaakt die mee gaan doen aan de finale van het Maastrichts Vastelaovendsleedsjes Konkoers. Er waren dit jaar 23 liedjes aangemeld.

De winnende liedjes zijn: In Mestreech! (tekst Noël Fabry/muziek Raymond de Pauw), Hool oet ‘t leve al wat drin zit (tekst John Wijnands/muziek John Wijnands/Hub Kuijpers), Op ze Mestreechs (tekst en muziek Patrick van de Weijer/Joyce Kuppens/Marvin Rosier m.m.v. Hub Kuijpers), In Mestreech (tekst en muziek Patrick Jaspers), Druime (tekst Fred Mennen/muziek Patrick Ummels), Oonder de vleugels (tekst Patrick Keerssemeeckers/muziek Nico Heutz) en Dao höbste gekke Nèt (tekst Patrick Keerssemeeckers/muziek Nico Heutz).

Beoordeling
De liedjes werden door een uitgebreide jury beoordeeld op de originaliteit van de tekst, de muziek op basis van bladmuziek, en de combinatie daarvan. Om 9 uur in de ochtend begon de selectiescommissie met de jurering, om 14.00 uur was men er met veel gepraat, gewik- en geweeg uit, zo liet voorzitter van de Samenwerkende Mestreechter Vastelaovendsvereiniginge, Mat Brüll, weten. 

Finale
De finale  van ‘t Mestreechs Vastelaovendsleedsjes Konkoer vindt plaats in de Muziekgieterij op 11 november om 11 over twee. 

Foto: Mat Brüll