RTV Maastricht

Plannen voor grotere windmolens op windmolenpark Lanaken

Er zijn plannen om de drie windmolens op windmolenpark Lanaken te vervangen door vier nieuwe exemplaren. De windmolens krijgen een iets andere locatie en zijn ook groter dan die van nu, die 140 meter hoog zijn.

De nieuwe exemplaren worden wellicht tussen de 150 en 191 meter. Daarover wordt nog overlegd met Maastricht Aachen Airport, in verband met de aanvliegroute.

Bewoners van Malberg en Oud-Caberg - buurten die uitzicht op de windmolens hebben - kunnen deelnemen aan de informatieavond in Lanaken aanstaande woensdag 28 september. Locatie is het Lokaal Dienstencentrum ‘Aan de Statie’ tussen zes en negen uur ‘s avonds.  

Na het bestuderen van de milieuonderzoeken heeft de gemeente Maastricht voorafgaand aan het openbaar onderzoek van het plan in oktober/november, gesprekken met de betrokken energiebedrijven en de gemeente Lanaken. Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen zijn of haar visie op het plan kenbaar maken. Als alles volgens plan verloopt, wordt begin komend jaar de omgevingsvergunning verleend.