Wijzigingen dienstregeling Arriva: meer bussen via Tapijnkazerne

Vanaf 12 december voert Arriva enkele wijzigingen door voor de dienstregeling van de bussen. Zo zal lijn 1 van Malberg naar De Heeg overdag nog maar één keer per half uur rijden in plaats van één keer per kwartier.

Bij lijn 3 vervalt het stuk door het centrum. Deze bus gaat niet meer via Vrijthof en Tongersestraat richting Wolder, maar rijdt via de Maagdendries en het Emmaplein richting het Cannerplein. Ook lijn 9 zal niet meer via het centrum rijden. Een ontwikkeling waar Buurtnetwerk Binnenstad, Kommelkwartier en Bewonersvereniging Jekerkwartier niet blij mee zijn. Volgens deze organisaties moeten teveel mensen die slecht ter been zijn in het centrum nu te ver lopen voor een bus.

Lijn 9 gaat overigens een rondje rijden, beginnend bij het station, via Avenue Ceramique en Kennedybrug naar het Emmaplein en dan weer richting station. De nieuwe lijn 11 zal in tegengestelde richting rijden. Beide lijnen gaan met name reizigers richting Tapijnkazerne, waar nu ook de universiteit gevestigd is, bedienen.

Alle wijzigingen in de dienstregeling zijn te vinden op de website van Arriva.