Wethouder Vivianne Heijnen wordt staatssecretaris

Het CDA Maastricht is verheugd met de benoeming van Vivianne Heijnen tot staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat. 

‘Deze benoeming is niet alleen een erkenning van de persoonlijke kwaliteiten van Vivianne Heijnen, maar ook van hetgeen ze in de achterliggende jaren als CDA-wethouder en locoburgemeester voor de stad Maastricht heeft gedaan in de portefeuilles die haar waren toebedeeld’, laat de partij weten.

Interim-voorzitter Léon Kerckhoffs van CDA Maastricht: “Na twaalf jaar de stad Maastricht te hebben gediend als raadslid, locoburgemeester en wethouder, gunnen wij Vivianne van harte deze nieuwe stap in haar carrière. We nemen met enige pijn in het hart afscheid van deze bevlogen bestuurder. Het is ook een compliment waard richting de hele CDA-fractie en de vele vrijwilligers, waarmee ze de afgelopen jaren samen heeft gebouwd aan een stevig en stabiel CDA Maastricht. 

Fractievoorzitter Niels Peeters: ‘De afgelopen jaren hebben wij goed samengewerkt. Samen hebben wij veel voor de stad kunnen betekenen. Vivianne is een benaderbaar en kundig bestuurder. Nederland krijgt met haar een goede staatssecretaris die oog heeft voor hetgeen wat speelt in Maastricht en Limburg. De samenwerking met Maastricht en de regio blijft en zal meerwaarde hebben, daar heb ik alle vertrouwen in.’