Wegenwacht zoekt Maastrichtse illustere oudgediende

Een groep wegenwachtcollega's is op zoek naar ene heer de Ruiter uit Maastricht. Deze man zou de eerste wegenwachter van Limburg zijn geweest.

De wegenwacht bestaat 75 jaar dit jaar en dus tijd om terug te kijken naar de beginjaren van de pechhulpverleningsdienst van de ANWB. Voor een groep wegenwachtcollega's onder leiding van wegenwachter Roy Jorissen is het jubileum de aanleiding voor een zoektocht naar hun illustere voorganger.

"Veel is er niet over hem bekend," vertelt Jorissen. "We weten zijn achternaam, de Ruiter, zijn mannummer, nummer 16 en het kenteken van zijn motorfiets". Andere personalia over de man ontbreken in het archief van de ANWB, omdat deze vanwege de AVG-regeling ooit vernietigd zijn. "We willen weten hoe de man geleefd heeft en wat hij voor mooie dingen heeft meegemaakt in de beginjaren," aldus Jorissen.Voor de groep wegenwachters is het wachten op de gouden tip van familie of oud-collega's. En als er meer informatie komt, dan zal die gepresenteerd worden op het Limburgse jubileumfeest.

Artikel ism L1