Wéér incasseert MVV late tegengoal: 2-2

Niet voor de eerste keer dit seizoen glipte vrijdagavond in de laatste minuut een zege uit de handen van MVV. De Graafschap scoorde vlak voor het einde de verdiende gelijkmaker: 2-2.

MVV, nog ongeslagen in de eigen Geusselt, schoot de eerste minuten uit de startblokken met weer enkele uitstekende aanvallen. Eén van die combinaties leidde tot een schietkans voor linksback Schenk, maar die stuitte op een De Graafschap-been.

Na 25 minuten was het diezelfde Schenk die een voorzet van links niet goed verwerkte, waarna Brittijn vanaf tien meter kon raakprikken: 0-1. Het waren de bezoekers die het dichtst bij de tweede treffer waren. Na een bal voorlangs schoot Onal in het zijnet. Benschop kopte iets later in vrije positie ruim naast. MVV had moeite kansen te creëren. Toch lukte het voor rust nog de stand gelijk te trekken. Kostons kon er met de bal vandoor; alleen voor de doelman bood hij Souren een niet te missen kans: 1-1.

Ook direct na de pauze rolde een Maastrichtse treffer van de band. Wederom met Kostons als aangever, dit keer schonk hij Ruben van Bommel een cadeautje: 2-1. Wat volgde is een tweede helft met De Graafschap dat MVV terugdrong op eigen helft en met scherpe voorzetten voor het doel gevaarlijk werd. Grootste kans was voor Onal, die van dichtbij een meter over schoot. Een schuin schot van Buttner werd knap gepakt door de wederom uitblinkende MVV-keeper Matthys.

MVV slaagde er niet in om in de tegenaanval de genadeklap uit te delen. Meerdere keren verprutste de MVV-aanval balbezit bij het vijandelijke strafschopgebied. En dat kwam MVV uiteindelijk duur te staan. In een spannende slotfase kopte Fortes vanuit een hoekschop, geheel vrijstaand, de gelijkmaker in het net. Wéér in de laatste minuut. MVV heeft wel vaker in de slotfase zeges zien verdampen. Desondanks was de 2-2 zeker terecht.

MVV blijft derde, omdat ook concurrenten niet wonnen.