Wéér geen derbywinst voor MVV

Ook de vierde derby van het seizoen heeft MVV niet in een overwinning kunnen omzetten. Thuis tegen VVV Venlo werd in een voor MVV frustrerende wedstrijd met 0-1 verloren.

Kreeg MVV in de eerste seizoenshelft vooral de goals tegen in de slotfase, nu is al enkele weken de beginfase het probleem. Ook tegen VVV keek MVV al snel tegen een achterstand aan. Na slordig wegwerken werd Berden vrijgespeeld alleen voor keeper Matthys en die rondde bekwaam af. MVV had binnen de minuut alweer gelijk kunnen maken. Kostons legde de bal perfect klaar op de vijf meterlijn, maar Steuckers kwam een teenlengte te kort om binnen te glijden. Tien minuten voor rust was de Belg wederom kortbij. Nu werd zijn schot schitterend uit de kruising geranseld door Van der Gouw. VVV was aan de andere kant via een omhaal van Allouch (naast) nog dichtbij een verruiming van de voorsprong.

Na de pauze deed MVV er alles aan om de Venlose code te kraken. Van Bommel vond na een individuele actie de vuisten van Van der Gouw. Dzepar was het dichtst bij de gelijkmaker. In vrije positie knalde hij onbesuisd over. In de tegenstoot probeerde VVV het duel te beslissen. Via Venema was het dichtbij. Hij raakte de paal.

Wat MVV ook probeerde, het miste vrijdagavond de nodige dosis mazzel, maar misschien ook dat extra stukje kwaliteit. Nadat groeibriljant Van Bommel gewisseld was, moest het vooral komen van Steuckers. De Belgische spelmaker speelde een dijk van een wedstrijd, maar vond om zich heen niet meer die teamgenoot die wat voor het doel kon uitrichten. Het bleef 0-1.