RTV Maastricht

Waardevolle expositie vraagt aandacht voor armoede

In de etalages van de voormalige V&D aan de Grote Staat zijn sinds zaterdag levensgrote portretten geëxposeerd van leden van de Quiet Community. Maastrichtenaren die in stille armoede leven. Zij laten zien hoe waardevol ze zelf zijn en wat voor hun waardevol is.

Onder begeleiding van fotograaf Bert Janssen maakten 25 members van Quiet een zelfportret, precies zoals zij dat graag wilden. Daarnaast maakte Bert Janssen een foto van een dierbaar persoon of voorwerp van de members. Uschi Prick, directeur van de Quiet Community, tekende het verhaal op en Quietvrijwilliger Carola Stirler zorgde voor de vormgeving.

De Quiet Community Maastricht nodigde members uit om zichzelf op de foto vast te leggen met een dierbaar persoon of voorwerp. Ze namen hun kinderen, sieraad, talisman of huisdier mee. Dát wat het leven de moeitewaard maakt, volgens de members die met financiële zorgen leven. De verhalen achter deze voorwerpen, personen of dieren zijn waardevolle herinneringen. De levensgrote foto’s en persoonlijke verhalen zijn doorlopend te zien in de etalages aan de Grote Staat. Een bewuste keuze van Quiet om in hartje Maastricht aandacht te vragen voor de armoede bij het winkelend publiek.