Vrije val MVV duurt voort: ook in Amsterdam verloren

MVV heeft maandagavond met 4-2 verloren van Jong Ajax. De Maastrichtenaren vergaten zichzelf te belonen voor een uitstekende tweede helft, waarin kans op kans werd gemist.

Voor het eerst deze eeuw moest MVV aan de bak terwijl de rest van de stad carnaval viert. Uit in Amsterdam was de wedstrijd nauwelijks onderweg of de ploeg van Maurice Verberne keek al tegen een 2-0 achterstand aan. Fitz-Jim kon van dichtbij binnenkoppen nadat MVV-keeper Matthys knap in eerste instantie redde. Twee minuten later plaatste Conceicao, normaal speler van het grote Ajax, de 2-0 in de hoek. MVV leek een kansloze wedstrijd te spelen, maar kwam via Sven Blummel terug in de wedstrijd. Na een handig passje van Remans, schoot Blummel de bal in de lange hoek: 2-1. Via aanvoerder Waem was het vlak voor rust bijna gelijk: uit een hoekschop vond hij de vuisten van de Ajax-keeper.

Vijftien secondes na rust telde iedereen de gelijkmaker van MVV al. Remans schoot schitterend de bal in de lange hoek, maar zag de bal alsnog via de paal terug het veld in rollen. In de rebound vond Blummel de handen van de Ajax-keeper Setford. Ondanks de scherpe start van de tweede helft, kwam Jong Ajax al rap op 3-1. Godts mocht kinderlijk eenvoudig doorlopen langs meerdere MVV-verdedigers en passeerde ook Matthys: 3-1.

Ondanks de ruime achterstand speelde MVV een puike tweede helft en deed het weer denken aan die aantrekkelijk spelende ploeg van voor de winterstop. Alleen het afmaken van de kansen is momenteel een probleem. Dzepar (van dichtbij over) was dichtbij de tweede Maastrichtse goal. Die kwam er uiteindelijk via Steuckers, die op aangeven van Kostons beheerst afrondde: 3-2. Daarna was MVV meerdere keren dichtbij de gelijkmaker. Dzepar (op de voeten van Setford), Kostons (net naast) en Livramento (tegen de lat) hadden grote kansen op de 3-3. Na die laatste mogelijkheid was de tank leeg voor MVV. Het zag invaller Banel vanaf zeven meter huizenhoog over schieten, voordat hij een paar minuten later alsnog de beslissing in de hoek schoot: 4-2.

MVV blijft zevende, maar ziet de concurrentie voor de play-offplekken naderen.