Vors Alain LXXIV regeert over Keemeleere-riek

Op zondag 29 januari 2023 is de 74e Vorst van Vastelaovendsvereiniging De Keemeleers uitgeroepen op het pleintje van De Percee in Wyck. Over Keemelstad zal deze Vastelaovend heersen Vorst Alain LXXIV. De Keemeleers laten weten dat hij zal regeren onder de vorstelijke namen *COMPUTATROLOGICUS *PRAESIDENTICUS *AEDIFICATOR *ARVICOLA.

De Vorst heet in het burgerlijk leven Alain Rutten en werd 5 x 11 jaar geleden op 17 juli geboren als zoon van Jan en Ria Rutten in het ziekenhuis Annadal. Hij groeide op in Wolder en ging als “koejong” naar Basisschool Petrus en Paulus en daarna naar de toenmalige Broeders aan de Tongerseweg. Hij was trouw lid van scouting Wolder en begon met een vriend zijn “Drive Inn Show-Disco”. Na zijn opleiding aan de MTS specialiseerde hij zich in Sittard in datacommunicatie. Hij is thans adviseur in computerprogramma’s en software.

Vorst Alain LXXIV is lid van Zate Hermenie Blamaasj en bekend als “kemediant” van toneelvereniging “Vaan 8 tot 11”, de voorloper van De Zeuten Inval en de Radlers. Met het lied “Supersjoenen daag” heeft hij zelf tot in de Venlose Zoepkoel en bij André Rieu opgetreden. De vorst is voorzitter van de Wieker Fanfaar St. Franciscus. De Wieker Fanfaar vierde in 2022 het 75-jarig jubileum.

Vastelaovend heeft een bijzonder plekje in het hart van onze Vorst en zijn gezin, zo melden De Kemeleers.  Alain woont samen met zijn echtgenote Monique en hun kinderen Zjulie en Twan in het Vorstelijk Paleis gelegen aan de Menthabeemd 12 in Heugem en staat bij de burgerlijke stand ingeschreven als Allardus Josephus Maria Wilhelmus Rutten.