Voorproefje van Lewieke op Festival Maas!

Het Mestreechs Volleks Tejater gaf vanmiddag tijdens Festival Maas! een muzikaal voorproefje van het spektakelstuk Lewieke! op de Markt. Lewieke! is een dialectbewerking van de musical Oliver! en zal komend najaar te zien zijn in Theater aan het Vrijthof.

Speciaal voor Festival Maas! liet 't Mestreechs Volleks Tejater alvast een aantal muzikale momenten uit de productie horen. Nadat de klok van het stadhuis twee uur had geslagen, klonken van "d'n tore" de nummers van de musical. Ze werden live uitgevoerd door hoofdrolspelers Eric Jaspers, Annemarie Kaanen en de Lewiekes Jesse Ceulen en Dorian Haine. 

Stadsbeiaardier Frank Steijns zorgde voor de muzikale begeleiding op het carillon van het Stadhuis. De nummers waren via geluidsboxen over de hele Markt te horen. De Lewiekes beten het spits af met de vertolking van het aandoenlijke "Boe leefde is", gevolgd door "Zjiets get oet dee zjielee zjus dao" door Eric Jaspers als boevenbaas Fieloe.

Annemarie Kaanen, die in Lewieke! de rol van het volksmeisje Nancy speelt, wist het talrijk aanwezige publiek op de Markt tot tranen toe te beroeren met haar uitvoering van "Heer kin neet zoonder miech", de Maastrichtse versie van "As long as he needs me". Als verrassing zong en danste de volledige cast - bestaande uit 150 volwassen en kinderen - het nummer "Kom doeg mer gewoen" waarbij door de toeschouwers vrolijk werd meegeklapt. 

Het theaterspektakel Lewieke! gaat op vrijdag 28 oktober in première in Theater aan het Vrijthof.