Volleks Tejater vindt in Levy van Dijk nieuwe Batteraof voor Lewieke!

De 9-jarige Maastrichtenaar Levy van Dijk gaat de rol van Berke Batteraof vertolken in de Maastrichtse theater-remake van OLIVER!, gebaseerd op het boek Oliver Twist van Charles Dickens. Afgewisseld met twee al eerder geselecteerde acteurs, Maud Severins en Naomi Lemeer, speelt Levy deze rol van Batteraof voor een aantal tourbeurten.

Berke Batteraof is de tweede grote kinderrol in de musical LEWIEKE! en is de Maastrichtse benaming voor de rol van het personage The Artful Dodger, een kind met vlotte babbel, zakkenroller in spé en aanvoerder van een boevenbende. 

Peter Noten, regisseur van het stuk, is erg enthousiast over de Maastrichtse aanwinst, aangezien hij bang was dat alle jonge talenten in Maastricht en Heuvelland al tijdens de vorige audities waren gepasseerd. Zingen, dansen én acteren is een mix van talenten die nog niet zo makkelijk te vinden is volgens hem.  “Met veel plezier kan ik mededelen dat we ‘ne derde Batteraof’ hebben gevonden in de persoon van Levy van Dijk...negen jaar oud en een echt ‘kemediejentsje’.” 

Eigenlijk zou zou de musical al in het najaar van 2020 in première gaan, maar door de coronacrisis is de start van de opvoering al twee keer verplaatst. De komende kerstvakantie gaat Levy het script eigen maken en doornemen zodat hij in januari met de repetities kan beginnen.