RTV Maastricht

Vijftig minderjarige vluchtelingen opgevangen in Overmaze

In voormalige gevangenis Overmaze worden de komende acht weken vijftig alleenstaande minderjarige vluchtelingen opgevangen. Zij zijn afkomstig van het aanmeldcentrum in Ter Apel, waar het zo overvol is dat mensen zelfs buiten moeten slapen.

De jongeren, die zonder ouders of begeleiders naar Nederland zijn aangekomen, verblijven in een apart deel van Overmaze. In andere delen van het complex verblijven immers ook nog 300 Oekraïense vluchtelingen. 

Het is overigens mogelijk dat de 80 vluchtelingen die vanuit Ter Apel in de oude Don Bosco-school zijn opgevangen, daar na 1 oktober, de oorspronkelijke einddatum, ook nog zullen zitten. Het Rijk heeft namelijk verzocht deze crisisnoodopvang met drie maanden te verlengen. Of dit gaat gebeuren, wordt nog onderzocht.

Ronald van den Hoven

Aan de hele regio Zuid-Limburg is tevens het verzoek neergelegd om nog eens 225 aanvullende opvangplekken tot het einde van het jaar te realiseren. Of Maastricht wederom een opvangplek gaat regelen om aan dit verzoek te voldoen, is nog niet duidelijk.