'View from the moon'; is dit de toekomst?

Al een paar dagen hangt het roerloos en stil boven de stad, het ronde, zilverglanzend hemellichaam dat zijn licht weerkaatst in het water van het Bassin. De maan, zou je denken. Maar wie dichter bij komt, ziet dat dát niet zo is.

De projectie op het Coleriegebouw van Sappi toont namelijk schaduwen en reliëfs die we herkennen: contouren van bekende oceanen en continenten. Ze verraden dat dat wat we zien de aarde is. Maar dan … zonder water, zonder leven, zonder atmosfeer.

Rampen
De Franse beeldend kunstenaar Joanie Lemercier maakte het beeld 'View from the Moon' om te laten zien wat er gebeurt als we onze planeet veronachtzamen en rampen zich voltrekken. Met het beeld van de dode aarde, zo somber en grijs, hoopt hij mensen te laten nadenken over de toekomst.

Dringende boodschap
Viewmaster Projects presenteert de projectie bewust in december vanwege de dringende boodschap ‘laten we zuinig zijn op onze aarde’. Het is te zien tot 2 januari in het Sphinxkwartier rondom het Bassin, iedere avond van 17.00 uur tot middernacht.

Opvolger
View from the Moon is de opvolger van Unframed Advent dat vorig jaar december op het Brikkengebouw van Blanche Dael getoond werd, ook in het Sphinxkwartier. Zie https://rtvmaastricht.nl/nieuws/artikel/raamvertelling-in-adventstijd

Foto's: Bert Janssen