Versiering aan bouwhekken Tongerseweg

Kinderen van basisschool Petrus en Paulus uit Wolder hebben de hekken rondom de Tongerseweg versierd met tekeningen.

Om de situatie op te vrolijken, besloten zij om tekeningen te maken en op te hangen aan de hekken die de werkzaamheden afbakenen. Met mooi resultaat. De tekeningen verbeelden allerlei kenmerken van de wijk Wolder. 

De werkzaamheden vinden sinds 1 augustus plaats en de weg is vanaf de Belgische grens tot aan het kruispunt aan de Javastraat volledig afgesloten. De afsluiting vindt plaats in het kader van de reconstructie. Na het kappen van de bomen tussen de Javastraat en Tongerseweg en andere voorbereidende werkzaamheden, startte de gemeente in augustus met de aanleg van de riolering in de rijweg. Daarnaast komt er een geheel nieuwe fundering van de weg en een nieuwe laag asfalt die moet zorgen voor minder trilling.

Ook nieuwe verkeerslichten op het kruispunt Tongerseweg-Javastraat, een nieuwe indeling van de rijstroken en aanpassingen van rijrichting van afslaand verkeer zijn onderdeel van het plan. De weg wordt flink onder handen genomen om 'het woon- en leefklimaat voor bewoners aan de Tongerseweg te verbeteren', aldus de gemeente.