Verkoop Sappi gaat niet door

De voorgenomen verkoop van de Sappi fabriek in Maastricht, Stockstadt (Duitsland) en Kirkniemi (Finland) aan Aurelius Group gaat niet door, zo heeft Sappi gistermiddag laten weten.

"Helaas, en ondanks uitgebreide inspanningen van Sappi om de transactie te sluiten, konden de partijen het niet eens worden over het tijdig voldoen aan de opschortende voorwaarden en daarom is de transactie komen te vervallen” , zo laat Steve Binnie, CEO van Sappi Limited op de site van het bedrijf weten. Ook de verkoop van de fabrieken in Duitsland en Finland is van de baan.

Ronald van den Hoven

Koers

Dat geldt echter niet voor de koers die het Zuid- Afrikaanse moederbedrijf inmiddels heeft ingezet. “Onze strategische focus blijft ongewijzigd. Dit omvat het verminderen van onze activiteiten in het segment grafisch papier en het uitbreiden van Sappi's aanwezigheid in segmenten als verpakkingspapier en speciaal papier, pulp en biomaterialen” verklaart Binnie.

Sappi Europe

Onlangs werd bekend dat de papierfabriek in Maastricht door gebrek aan opdrachten tijdelijk stilgezet is. Men verwacht dat de productie ook in april nog niet op het oude niveau zal zijn. CEO van Sappi Europe, Marco Eikelenboom verklaarde gisteren hoe dan ook: "Sappi Europe zal de drie fabrieken blijven beheren als onderdeel van ons totale portfolio en ervoor zorgen dat ze waarde blijven leveren aan de regio en aan de klanten die ze beleveren’.