VERKIEZINGEN: Vijf partijen zonder Maastrichtse inbreng

Op 15 maart vinden de provinciale statenverkiezingen plaats. De gekozen leden van deze verkiezingen vormen het parlement van de provincie Limburg. Limburgers hebben dit jaar een ruime keuze: twintig partijen doen mee aan de verkiezingen. Wij spraken met Maastrichtenaren die zich verkiesbaar stellen. Elke keer een andere partij.

Maar wat als een partij in onze stad meedoet en er geen Maastrichtenaren op de lijst staan? Dan vonden wij het toch netjes om deze even te noemen.

Van de twintig partijen waarop we vanuit onze stad kunnen stemmen op 15 maart tijdens de Provinciale Statenverkiezingen, hebben vijf partijen geen Maastrichtse kandidaten op de lijst. Het betreft BBB, de BoerBurgerBeweging, dat debuteert tijdens de Provinciale Statenverkiezingen in Limburg. Ook bij de Limburgse Senioren Partij is er geen Maastrichtenaar op de kieslijst meegenomen. Opmerkelijk, want in Maastricht is de Senioren Partij Maastricht de grootste partij. Ook de partijen Omzien!, JEZUS LEEFT en Hart voor Vrijheid doen het zonder Maastrichtse stemmentrekkers.

De PVV, met wel Maastrichtse inbreng, hadden wij net als alle andere andere partijen ook graag gevraagd naar de standpunten. Dorothy Bessems, de nummer acht op de lijst, reageerde echter niet op ons interviewverzoek.