Verdediging MVV zo lek als een mandje: weer zes tegengoals

MVV heeft vrijdagavond voor eigen publiek met 2-6 van ADO Den Haag verloren. Na een half uur was de ploeg van Klaas Wels al op een kansloze achterstand gezet.

Na tien minuten stond MVV al met de rug tegen de muur. Sam Steijn had toen al twee keer gescoord. Twee maal kon hij van dichtbij binnen tikken. Terwijl het op de tribune onrustig werd (fans van beide teams daagden elkaar uit) scoorde Bourard zelfs op briljante wijze 0-3. Van twintig meter schoot hij de bal in de kruising.

Na de pauze ging MVV door waar het voor rust bij gebleven was: onthutsend zwak verdedigen. Ex-MVV'er Verheijdt mocht na een uur moederziel alleen inknikken. Daarna gaf MVV eindelijk een teken van leven. Orhan Dzepar gleed van dichtbij de 1-4 binnen. De middenvelder is enorm op dreef. Hij speelde door blessures pas vier duels en scoorde in al deze wedstrijden.

Den Haag bleef echter de baas op het veld. Besuijen prikte binnen acht minuten nog twee maal heel makkelijk raak. Remans deed vlak voor tijd nog wat terug. Vanuit een strafschop scoorde hij de 2-6.

MVV heeft in negen duels 26 tegengoals geïncasseerd. Daarmee heeft MVV het hoogste aantal tegengoals in het betaalde voetbal. De ploeg bezet een dertiende plek op de ranglijst.