Veiligheidsadviseur MVV: 'Club 7500 euro lichter door biergooier'

Dat een toeschouwer vorige weer de inhoud van een beker naar een Jong AZ-speler gooide, kost MVV 7500 euro. Dat vertelt veiligheidsadviseur Erik van Rijsselt in het programma Maastricht Belicht. Hij adviseert de boete te verhalen op de dader.

De man in kwestie meldde zich eerder deze week zelf bij MVV.

Vuurwerk
Verder legt de veiligheidsadviseur uit hoe het kan dat fans vuurwerk mee naar binnen kunnen nemen. Volgens van Rijsselt moet er een verschil gemaakt worden tussen fouilleren, wat alleen de politie mag. En het visiteren, wat de stewards in het stadion doen: "Visiteren is eigenlijk alleen maar een beetje aftasten van de kleding. En dan heb je het gehad."

Wel vertelt de veiligheidsadviseur dat er ook veel onderschept wordt, zo is voor de wedstrijd tegen Jong AZ grote hoeveelheden vuurwerk in beslag genomen. Volgens van Rijsselt wordt dit verstopt onder de stoelen, ruim voordat de wedstrijd begint.

Nooit helemaal
Over de biergooiers valt het de adviseur op dat zij de laatste tijd vaak eenlingen zijn, dat maakt het extra lastig voor de club om te handhaven. Toch lijkt het Van Rijsselt niet dat het biergooien ooit uitgebannen wordt: "Dat kun je vergeten."

Bekijk hier het gehele gesprek met Erik van Rijsselt.