'Veegkar' moet naar plein bij Muziekgieterij

De zogenaamde ‘Veegkar’, de omstreden technokar die in eerste instantie door de gemeente een plek had gekregen op de Markt tijdens carnaval, heeft nu een standplaats aangeboden gekregen op het Ritchie Backfireplein bij de Muziekgieterij.

De eigenaren van de kar, evenementenorganisatie Vage Kennissen uit de Parkstad, zorgden vorig jaar voor veel ophef door hun luidruchtige aanwezigheid op het Vrijthof.

In eerste instantie geen categorie 'technokar'
In het kader van het vernieuwde beleid van de gemeente moesten eigenaren van karren, afhankelijk van hun afmetingen, voor dit jaar een evenementenvergunning aanvragen oftewel melding van hun komst maken. De ‘Veegkar’ paste qua afmetingen in eerste instantie binnen deze laatste categorie en dus voldeden de Vage Kennissen aan de meldingsplicht. Daarop wees de gemeente hun, mede in het kader van het spreidingsbeleid, een plek toe op de Markt.

'Beste oplossing'
Toen echter bekend werd dat er een hele line-up aan DJ’s op de Veegkar was geprogrammeerd, kwamen er protesten vanuit de omliggende horeca. Daarop heeft de gemeente vandaag besloten om de Veegkar een andere plek toe te wijzen, waarmee ‘in het kader van de aanpak van drukte en geluid dit de beste oplossing is’, aldus de gemeente.