Vanaf maandag deel Hertogsingel afgesloten voor verkeer

Een deel van de Hertogsingel is vanaf maandag 18 september 07.00 uur afgesloten voor verkeer vanwege werkzaamheden aan de weg. De reparatie is nodig na het ontstaan van een sinkhole als gevolg van de zware regenval van vorige week.

Om het gat te dichten is de Hertogsingel in noordelijke richting vanaf het Tongerseplein richting Koningin Emmaplein tot aan de Calvariestraat afgesloten. Dit geldt zowel voor de hoofdrijbaan (incl. busbaan) als de parallelweg/ventweg. Het is nog niet duidelijk hoe lang de reparatie zal duren, de afsluiting duurt zo lang totdat de werkzaamheden voltooid zijn. Het trottoir blijft open en begaanbaar.

Omleiding
Aangezien de Ruttensingel ook is afgesloten, wordt het verkeer komend vanaf het Tongerseplein in noordelijke richting omgeleid via de omleidingsroute Tongerseweg-Javastraat-Gewantmakersdreef-Dokter Bakstraat-Via Regia-Koningin Emmaplein.

Zuidelijke richting
Voor het verkeer over de Hertogsingel in zuidelijke richting blijft de hoofdrijbaan vanaf het Koningin Emmaplein naar het Tongerseplein toegankelijk. De Calvariestraat en het centrum blijven vanaf die kant ook bereikbaar. Bewoners van de Hertogsingel aan de zijde van de werkzaamheden worden verzocht hun auto tijdelijk op een andere plek te parkeren.

Foto:RTV Maastricht