Vanaf donderdag mogelijk weer stakingen Arriva

De onderhandelingen over een nieuwe cao Openbaar Vervoer zijn gestrand. Maastrichtse reizigers die gebruik willen maken van Arriva bus en treinen moeten daarom de komende twee dagen rekening houden met stakingen.

Wanneer en waar er precies gestaakt gaat worden is nog niet duidelijk, laat een woordvoerder van Arriva weten. “We weten nog niet welke chauffeurs en machinisten voor de stakingen intekenen. Daarom staat nu op de reisplanner nog niets vermeld. We adviseren om de site morgen en overmorgen vlak voor vertrek te raadplegen. Mensen die zeker willen zijn van vervoer worden geadviseerd om naar andere vervoersmogelijkheden te kijken" 

Onderhandelingen

De vakbonden praten al maandenlang over een nieuwe CAO voor 2023, ook eind vorig jaar waren er al stakingen in het streekvervoer, maar die leidden niet tot voldoende resultaat. Want de 8 procent loonsverhoging die de werkgevers onlangs in het vooruitzicht stelden vinden de bonden te mager.

“Het betekent nog steeds dat mensen met deze inflatie flink minder boodschappen kunnen doen. Ook doen de werkgevers te weinig om de werkdruk te verlagen. Het is te absurd voor woorden”, zo liet FNV-bestuurder Marijn van der Gaag weten. Onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen stelt dat het er een laatste poging is gedaan om eruit te komen. “Dat hebben we vooraf ook duidelijk aan de werkgevers laten weten. Het is bijzonder spijtig dat dit niet is gelukt".