Vaccinatie-advies door carnavalsbonden

De overkoepelende organen van de Limburgse carnavalsverenigingen, waartoe ook De Tempeleers, Sjraveleirs, Waterratte en Keemeleers uit Maastricht behoren, adviseren mensen die komend seizoen samen carnaval willen vieren, om zich te laten vaccineren.

De Tempeleers willen verder de persconferentie van het demissionair kabinet afwachten waarin morgen de maatregelen voor komend najaar bekend worden gemaakt. Pas dan wil de stadscarnavalsvereniging meer nieuws over de Mestreechter vastelaovend, zoals de mogelijke zoektocht naar een nieuwe stadsprins, naar buiten brengen. 

Overigens bereiden ook de Samewèrrekende Mestreechter Vastelaovesvereineginge zich nadrukkelijk voor op het nieuwe seizoen. Op 6 november is namelijk de finale van de oetverkeezing vaan ‘t vastelaovendsleedsje vaan Mestreech gepland. Nieuwe liedjes voor die uitverkiezing kunnen tot 1 september worden ingeleverd. Op welke manier de finale gaat uitzien, is nog niet bekend. Maar de SMV wil in ieder geval een opvolger van Eus Mestreechs, de winnaar van vorig jaar, presenteren.