Vacature: Zienen Hoege Zjubilei Hoeglöstegheid vaan Groet Mestreech

Ze zijn zich ervan bewust - zo laat carnavalsvereniging de Tempeleers weten - ze zijn niet de enige die in deze krappe arbeidsmarkt een vacature plaatsen. Maar ze zijn naar hem op zoek en móeten hem hebben: De Groeten Oonbekinde. Wie de komende vastelaovend Hoeglöstegheid wordt krijgt dit keer een bijzondere titel. De Tempeleers bestaan dit jaar namelijk  7x11 jaar (+100 jaar Momus), en daarom wordt de stadsprins van komende carnaval Zienen Hoege Zjubilei Hoeglöstegheid vaan Groet Mestreech. 

Vereisten voor de tijdelijke job: iemand die “met belump en vaste hand  het ‘vastelaovendvierend volk vaan Mestreech’ voor kan gaan, die het vastelaovendsbloed in de aderen heeft, over sterke sociale vaardigheden en de Mestreechter geis beschikt, heer en meester is  in het Maastrichts dialect en uiteraard kan fungeren als boegbeeld voor het volk bij activiteiten met de lach en de traon” - zo laat men weten. 

De andere voorwaarde is bekend: zelf reageren is niet de bedoeling, het volk draagt de kandidaten voor. Aanmelden kan voor 1 november 2022 via het aanmeldingsformulier op de website van de Tempeleers. 

Oetbelder Armand Peereboom verwacht ook dit jaar vele aanmeldingen. “Het mooie aan  het prinsschap is dat het volk een grote stem heeft. Daarvoor moeten wij wel weten wie de  Maastrichtenaren geschikt achten voor het stadsprinsschap. Hoe meer kandidaten, hoe meer  keuze wij hebben in onze zoektocht. Dus twijfel niet, en schrijf. De vacature is immers uiterst  populair.”