Uitvoerende artiesten MVK bekend

Niet alleen bij de schrijvers, maar ook bij de uitvoerende artiesten tijdens de oetverkeezing vaan ‘t vastelaovendsleedsje vaan Mestreech 2024 zijn er weinig verrassingen. 

De zeven finaleliedjes worden achtereenvolgens uitgevoerd door het trio Joyce, Marvin & Patrick, het kwartet Nick Gillissen, Roger Borgman, Kiki de Vree & Chiara Bartels, De Köp, Duo X-Elle, Gabe Kruse & Barbara Dijk en 't Ingelekoer 2.0, de groep Oonder Eus (Linda mater, John Wijnands, Jo Coolen, Ellen Jansson, Marion Rouwenhorst en Miranda Wijler) en tot slot de De gebroeders Jaspers en de Aspergepiepers.
De MVK-finale wordt gehouden op zaterdagmiddag 11 november in de Muziekgieterij.

Köp zonder gasten
Bij publicatie van dit artikel hadden sommige gezelschappen overigens nog geen ‘naam’ die straks op de CD, die overigens dit jaar gewoon weer uitkomt, moet prijken. De Köp, die dit jaar hun 11-jarig ‘zjubilei’ vieren en in die jaren meerdere malen het winnende liedje zongen, treden na jaren weer eens zonder gastartiesten op. Naar verwachting zullen de gebroeders Jaspers en de Aspergepiepers voor het nodige spektakel op het podium gaan zorgen.

Gabe is terug
Ook opvallend is de terugkeer van Gabe Kruse op het carnavalspodium. Hij viel een aantal keren net buiten de prijzen en stortte zich de laatste tijd op de jazz-muziek met live optredens in onder meer de Wienkontor. Waarom hij dan nu terugkeert? “Het liedje is leuk, de groep mensen waarmee ik ga zingen is leuk en ik heb mijn oma beloofd om het MVK ooit te winnen. Het is belangrijk om de carnavalsmuziek, waar ikzelf ook altijd heel blij van word, in ere te houden. Maar dit blijft een uitstapje”, laat hij aan RTV Maastricht weten.

Volgorde finaleliedjes
Hieronder de volledige lijst met de finaleliedjes, de schrijvers en uitvoerende artiesten in de juiste volgorde, waarbij ook opvalt dat de titel van het nummer van Noël Fabry en Raymond de Pauw een nieuwe titel heeft gekregen. ‘In Mestreech’ heet nu ‘Mestreechs welske’. Bij de bekendmaking van de finalisten enkele weken geleden, bleek dat er namelijk twee nummers dezelfde titel hadden.

1 Op ze Mestreechs (Joyce, Marvin, Patrick en Hub Kuijpers), Joyce, Marvin & Patrick,

2 Dao höbste gekke Nèt (Patrick Keerssemeeckers en Nico Heutz), Nick Gillissen, Roger Borgman, Kiki de Vree & Chiara Bartels

3 Druime (Fred Mennen en Patrick Ummels), De Köp

4 't Mestreechs welske (Noël Fabry en Raymond de Pauw), Duo X-Elle

5 Oonder de vleugels (Patrick Keerssemeeckers en Nico Heutz), Gabe Kruse & Barbara Dijk en 't Ingelekoer 2.0

6 Hool oet 't leve wat drin zit, (John Wijnands en Hub Kuijpers),Oonder Eus

7 In Mestreech, (Patrick Jaspers), De gebroeders Jaspers en de Aspergepiepers