Twee Maastrichtse liedjes door naar halve finale LVK

Van de negen liedjes die Maastricht inzond voor het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer zijn er twee door naar de halve finale: Es de mör vaan eus kaffeeke! van De Jatsers, en Veer trèkke alles oet de kas! van Duo X-Elle. 

De in totaal 161 ingezonden liedjes waren beoordeeld door een vakjury van 48 mensen. Gisteren werden 60 winnende halve finalisten bekend gemaakt. Opvallend in de winnende lijst is het ontbreken van de Maastrichtse Katja Henz. Met haar liedje 't Kump wie ‘t kump deed zij dit jaar voor de negende keer mee. Vorig jaar stond zij nog in de finale. Op haar Facebooksite neemt de zangeres het sportief op:  “‘t Kump wie ‘t kump. Dat het liedje het komend seizoen maar veel plezier en gezelligheid mag geven. Ik zal het in ieder geval met liefde en plezier zingen het komende seizoen, woensdag 18 uur komt de clip”. 

De drie halve finales worden donderdag 12 en vrijdag 13 januari 2023 gehouden in Don Bosco in Heel. Op 29 januari wordt  bekendgemaakt welke twintig liedjes tot de finale zijn doorgedrongen. De 47e editie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer vindt uiteindelijk plaats in Venray, op vrijdag 3 februari 2023.