Trichter voor CNME'er John Steijns

De voor het CNME (Centrum voor Natuur- en Milieueducatie) werkende John Steijns heeft afgelopen week De Trichter mogen ontvangen.

"De peetvader van het Maastrichtse onderwijs" zo noemde loco-burgemeester Gert-Jan Krabbendam de heer Steijns in zijn speech. Steijns die geëerd werd bij zijn afscheid als 'kwartiermaker duurzaam onderwijs' bij het CNME, was 41 jaar werkzaam bij het natuureducatiecentrum.

Steijns was de drijvende kracht achter onder andere de 50ste landelijke boomfeestdag, kabouterspeurtochten in het Cannerbos en het recente project met de SDG-box.

Zie ook: Basisscholen krijgen les over doelen voor betere wereld

Volgens Krabbendam heeft Steijns in zijn leven naar schatting 40.000 kinderen onderwezen over de pracht en de kracht van de natuur.

Trichter
De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op uitnemende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van deze onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, een doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning van kunstenaar, Désirée Tonnaer, wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. In verleden werd 'De Trichter' onder meer uitgereikt aan Dik Mol, André Rieu en Stichting Dierenpark.

Foto: Facebook Gert-Jan Krabbendam