Trichter voor centrummanager Paul ten Haaf

Paul ten Haaf heeft de stedelijke onderscheiding ‘De Trichter’ gekregen. Ten Haaf kreeg de onderscheiding in de Muziekgieterij tijdens zijn afscheid als Directeur Centrummanagement Maastricht.

Paul ten Haaf was 12 jaar werkzaam als centrummanager en zorgde zo voor een goede samenwerking tussen ondernemers, gemeente en andere betrokken partijen. Hij zette zich in voor onder meer de jaarlijks terugkerende sfeerverlichting, wekelijks geopende winkels op zondag en een cultuurprogramma tijdens Magisch Maastricht. De afgelopen twee jaar was het ook zijn missie om ondernemend Maastricht zo goed en kwaad als dat kon door de coronacrisis te loodsen.

Optimisme en samenwerking

Wethouder John Aarts die de Trichter uitreikte was dan ook vol lof. “In weerwil van recente moeilijke periodes kunnen we zeggen: Maastricht bruist en daar heb jij een belangrijk aandeel in. Naast je optimisme en de overtuiging dat er genoeg kansen lagen om te verzilveren, was je kracht ook dat je partijen bijeen wist te brengen. Samenwerking is jouw kernwoord.”

De functie van Paul ten Haaf wordt overgenomen door Astrid Verberne. 

Trichter

De Trichter is een penning die wordt toegekend aan personen of groepen die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de stad Maastricht. De naam van de onderscheiding is afgeleid van ‘Tricht’, doorwaadbare plaats in de rivier. Op de penning wordt dit symbolisch tot uitdrukking gebracht. Kunstenaar Désirée Tonnaer heeft de stadsengel op de penning afgebeeld.