Hoge waardering Arriva-treinlijn Maastricht Randwyck-Heerlen

De treinlijn Maastricht Randwyck-Heerlen staat in de top 3 van hoogst gewaardeerde gebieden waar vervoerder Arriva actief is. 

Samen met het stadsvervoer in Leeuwarden staat de treinlijn Maastricht Randwyck - Heerlen op die lijst op de derde plek, zo blijkt uit de laatste cijfers van de OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV, een kennisplatform voor  infrastructuur, openbare ruimte en verkeer en vervoer. Reizigers waardeerden de lijn met een 8,1. Op plek 1 en 2 staan respectievelijk de Friese Waddeneilanden met een 8,9 en de veerdiensten Rotterdam – Dordrecht en Drechtsteden met een 8,5.

Sociale veiligheid en reisinformatie

De OV-Klantenbarometer van CROW-KpVV meet verschillende onderdelen. Zoals ‘Veiligheid’ voor medewerkers als voor reizigers. Alle Arriva gebieden scoren op dit onderdeel hoger dan een 8,2. Ook op gebied van het verstrekken van reisinformatie gaan alle regio's in waardering omhoog. Daarbij gaat het  zowel om de informatie die in treinen en bussen wordt verstrekt als de informatie rondom (incidentele) verstoringen op het spoor. 

Instappen in een Arrivatrein

Er is hoge waardering voor het onderdeel ‘ instappen’. Daarin scoren bijna alle treindiensten van Arriva een 9 of hoger. De regionale treinen van Arriva zijn laagvloers. Dat wil zeggen dat de trein zo goed mogelijk aansluit op het perron voor een zo drempelloze opstap als mogelijk. Daardoor kunnen ook alle reizigers die gebruik maken van een hulpmiddel zonder assistentie de treinen instappen.