Tramdossier: drie miljoen euro snel terug in Maastrichtse portemonnee

De gemeente krijgt zo snel mogelijk de drie miljoen euro terug uit Vlaanderen, die het eerder als schadevergoeding aan de Belgen had betaald toen werd besloten het tramtracé niet bij het station te laten eindigen, maar bij Mosae Forum. De tram kwam er uiteindelijk nooit omdat Vlaanderen later de stekker uit het project trok.

Minister Peeters uit België heeft volgens wethouder John Aarts, die vorige week een gesprek met haar had, aangegeven dat het geld de Maastrichtse kant op komt.

Rest van het geld
Maar dan is er nog 19,6 miljoen euro over aan andere kosten die de gemeente maakte in dit project. Daarin wil zij ook een bevredigend voorstel horen vanuit de Vlamingen, die nu niet bereid zijn om de rest van het geld op te hoesten. 

Oordeel
De bestuurlijke werkgroep die zich bezighoudt met de tram, met daarin afgevaardigden van de gemeente, de provincie en Vlaanderen, komt in september bij elkaar om een oordeel te vellen over de onenigheid. Komen beide partijen er na die bijeenkomst nog niet uit, wordt de zaak voorgelegd aan de rechter.