Tom Dumoulin nieuwe ambassadeur van Limburg Cycling

Tom Dumoulin is de nieuwe ambassadeur van Limburg Cycling. Dat maakte de voormalig profrenner via een videoboodschap bekend tijdens een bijeenkomst van Limburg Cycling, waarbij met name Limburgse wielerverenigingen en wedstrijdorganisatoren aanwezig waren. Stichting Limburg Cycling is hét centrale platform voor de wielersport in Limburg. 

Dumoulin werkte al langer met Limburg Cycling samen, onder andere voor Tour de Dumoulin en heeft nu besloten zich officieel als ambassadeur aan het provinciale wielerplatform te verbinden.
“Ik vind het ontzettend mooi wat Limburg Cycling doet voor de wielersport in Limburg in het algemeen en het jeugdwielrennen in het bijzonder. Met mijn ambassadeurschap wil ik daar graag een steentje aan bijdragen”, aldus Dumoulin.

Voor Limburg Cycling is het ambassadeurschap een mooie steun in de rug. We ontplooien ontzettend veel initiatieven om jong en oud in Limburg op de (sportieve) fiets te krijgen en houden. Dat iemand als Tom Dumoulin aangeeft dit te willen ondersteunen geeft een boost om het werk voort te zetten, aldus Milan van Wersch, manager van Limburg Cycling.

Limburg Cycling wil niet alleen de wielersport in de provincie versterken, maar Limburg via de wielersport ook sportief, maatschappelijk én economisch sterker wil maken. Dat doet het platform onder andere door de ondersteuning van verenigingen, wedstrijdorganisatoren en wielertalenten, coördinatie van toertochten, organiseren van clinics en promotie van Limburg als wielerprovincie.

Eerder verbonden onder andere de voormalige wielerprofs Marc Lotz, Bram Tankink en Roy Curvers zich ook al aan het platform.

Bron en foto: Limburg Cycling