Tom Dumoulin krijgt eigen wielerwedstrijd

Voormalig wielrenner Tom Dumoulin krijgt zijn eigen wielerwedstrijd. De Grote Prijs Tom Dumoulin wordt op 10 juni 2023 voor het eerst gereden. De wedstrijd voor junioren bestaat uit twee onderdelen die Dumoulin tijdens zijn loopbaan veel succes hebben gebracht.

Klimkoers en ploegentijdrit
Een zware klimmerskoers van 85 kilometer op het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en een ploegentijdrit met een lengte van bijna 20 kilometer in Buchten. De deelnemende teams, die beide onderdelen moeten rijden, bestaan uit zes renners afkomstig uit Nederland, België en Duitsland.

Sittard en Buchten
De wegwedstrijd start om 10:00 uur op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Het park beschikt over een aantal omlopen waarop een zware klimkoers uitgezet kan worden. In het parcours kan ook een kasseiklim opgenomen worden. Na de wedstrijd krijgen de renners twee uur rust waarin zij zich verplaatsen naar Buchten voor de ploegentijdrit. De ploegentijdrit wordt verreden op het aankomstparcours van de ZLM tour, waarvan Buchten tijdens het wielerweekend aankomstplaats is.

Dumoulin adviseur
Van de klimkoers en de ploegentijdrit wordt een klassement opgemaakt. De winnaar van de Grote Prijs Dumoulin zal na afloop door de naamgever van de wedstrijd gehuldigd worden. De organisatie zal bij het uitzetten van het parcours worden bijgestaan door Tom Dumoulin.