Tom Dumoulin heeft Ronde van Italië als hoofddoel, maar start ook in Gold Race

Tom Dumoulin start zijn seizoen in februari in de UAE Tour en heeft als hoofddoel de Giro d'Italia. Daarnaast start hij ook in de Amstel Gold Race.

De Maastrichtenaar maakte dat bekend tijdens de perspresentatie van Team Jumbo-Visma in Alicante, waar hij zelf alleen via een stream aanwezig was. Dumoulin was vorige week namelijk in contact geweest met iemand die besmet was met het coronavirus en had daarnaast nog wat last van zijn boosterprik. De video werd vanmiddag gepubliceerd door zijn team. 

Dumoulin neemt na de UAE Tour ook deel aan de Strade Bianche, Ronde van Catalonië en Amstel Gold Race. Meteen na de Gold Race reist Tom af voor een hoogtestage en daarna richting de Giro d'Italia.

Wat hij daarna gaat doen, moet nog samen met het team worden bepaald. Tom gaf wel nog aan dat het WK ‘een hele interessante en leuke wedstrijd’ is, maar ook dat één grote ronde dit jaar wel voldoende is. 

"De keuze was eigenlijk niet heel moeilijk, want we hebben al een goede Tourploeg staan met Jonas Vingegaard, Steven Kruijswijk en Primoz Roglic. Ik vind het mooi dat ik samen met Tobias Foss afreis naar de Giro d'Italia. Ik kan het goed met hem vinden en we kunnen veel van elkaar leren”, aldus Tom in de video.


Meer nieuws