Tom Dumoulin aan de start bij de RSM-Wealer Ronde

Het Maastrichtse criterium de RSM-Wealer Ronde, heeft voor zijn 37ste editie Tom Dumoulin gecontracteerd.

De organisatie was er op gebrand om Tom op vrijdag 3 juni op de Kesselskade aan de start te krijgen. Daarmee hervat Tom zijn wedstrijdseizoen in zijn geboortestad Maastricht.

Met Tom Dumoulin zijn inmiddels 5 Giro d' Italia-profs gecontracteerd. Eerder legde de RSM-Wealer Ronde ook al Jos van Emden (Team Jumbo-Visma), Pascal Eenkhoorn (Team Jumbo-Visma), Loic Vliegen (Intermarché-Wanty-Goubert Materiaux en Oscar Riesebeek (Alpecin-Fenix) vast. Met andere renners wordt nog onderhandeld.

Ook bij de dames zijn al enkele namen bekend. Zo zijn Chantal van den Broek-Blaak van team SD Worx en Amber Kraak van Team Jumbo-Visma -winnares van de Volta Limburg Classic bij de vrouwen- vastgelegd. Ook Leah Kirchman van Team DSM is van de partij. Ook in het damesveld volgen meer toppers.

Op vrijdagmiddag 12.00 uur beginnen de wielersportactiviteiten met de RSM-Wealer Challenge. Dan wordt op de parking bij de AINSI (Enci) aan de Maasboulevard/Lage Kanaaldijk de eerste van de 15 (bedrijfs-)ploegen ‘weggeschoten’ op jacht naar een supertijd. De eerste ploeg is de ploeg van oud-vedetten van Parkhotel Valkenburg met Jelle Nijdam, Steven Rooks, Erik Breukink en Patrick Strouken, die een toptijd gaan neerzetten. De andere ploegen gaan op deze tijd gaan jagen!

De RSM-Wealer Challenge over ongeveer 11 km wordt verreden rond en op de St. Pietersberg met de finish op de Luikerweg op het ‘Oog van St. Pieter’ voor Bergrust.