Tom Dumoulin aan de slag als analist bij de NOS

Tom Dumoulin wordt analist bij NOS Studio Sport. De 32-jarige wielrenner, die in 2022 zijn carrière beëindigde, maakt dit voorjaar zijn debuut. Dumoulin zal bij wielerwedstrijden en -rondes aan de finish staan tijdens live-uitzendingen en ook aanzitten bij De Avondetappe. Dat meldt de NOS.

De winnaar van onder meer de Giro d'Italia en het WK tijdrijden kent in grote lijnen zijn programma. "Ik ga de voorjaarsklassiekers doen, zoals de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. En ik zal voor een week of twee in de Tour zijn."

"Ik heb er zin in. Of ik nog veel wielrennen gevolgd heb sinds mijn pensioen? Ja best wel. En wat ik heel opvallend vind, is dat er echt een professionaliseringsslag gemaakt is. Door iedereen. Op het gebied van voeding en training zijn nu echt alle ploegen superprofessioneel en gestructureerd bezig, dat was in het verleden nog wel eens anders."

Dumoulin maakte elf jaar onderdeel uit van het peloton. Nu fietst hij alleen nog recreatief: "Ik heb de laatste tijd weinig gereden, maar dat komt omdat het slecht weer is geweest. Ik kijk er naar uit om weer op de fiets te stappen."

Bron: NOS